Skip to content

Acte d’inauguració de l’exposició PescArt Menorca a la seu de l’IME el dia mundial dels oceans

Aquest dimecres 8 de juny a les 19:00 tindrà lloc, a Can Victori, la presentació de l’Exposició PescArt que mostra el procés i els resultats de la prova pilot de reutilització de xarxes de pesca, per part d’un grup d’artesanes de Menorca, en un projecte que constitueix un exemple d’economia circular entre pescadors i artesanes i que ha estat coordinat per l’Aliança Menorca sense Plàstic, de la qual l’OBSAM-IME en forma part, i Menorca Preservation Fund.

Aquesta prova pilot va ser realitzada en el marc del “Projecte Illes Lliures de Plàstic” (Plastic Waste Free Islands Med Project), en el que l‘Obsam-IME ha estat agent local, i que forma part del programa global de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) “Close the Plastic Tap”, un programa de treball que cerca solucions per evitar les fuites de plàstic i abordar la contaminació per plàstic a l’origen. Xipre, junt amb Menorca, han estat les illes de la Mediterrània seleccionades per aplicar aquest programa impulsat per la UICN i la prova pilot, els resultats de la qual es mostren a l’exposició que s’inaugura a Can Victori, i que va estar coordinada per l’Aliança Menorca sense Plàstic,  Menorca Preservation Fund amb el suport econòmic de la Fundación Didier i Martine Primat.

A l’acte tindrem l’oportunitat d’escoltar l’experiència de na Magda Triay, una de les artesanes que han participat en la prova pilot. Així mateix s’obrirà un espai per debatre noves idees per a definir el futur de la iniciativa.

Programa

19 h – Benvinguda Marta Jordi (coordinadora científica de l’Institut Menorquí d’Estudis)

19.10 h – Introducció al projecte – Rebecca Morris (directora de Menorca Preservation)

19.20 h – Dades : els residus a Menorca – Eva Marsinyach (Tècnica-investigadora OBSAM Seguiment del Medi Marí i coordinació de projectes)

19.30 h – Com s’ha fet PescArt Menorca? – Marta Pérez (coordinadora de Plastic Free Menorca) i Marga Triay (artesana participant).

19.50 h – Taller d’idees amb els participants i sorteig d’un producte de PescArt Menorca.

20.10 h – Visita conjunta de l’exposició

La prova pilot ha estat possible gràcies a la col·laboració de pescadors professionals, a un grup d’artesanes de l’illa i a la Fundació per Discapacitat de Menorca, amb el suport de la Fundació Foment del Turisme de Menorca. L’exposició ha estat dissenyada per na Silvia Vivó, una de les artesanes que va participar en la prova pilot.

L’exposició PescArt Menorca es va inaugurar el 24 de febrer al Centre Artesanal de Menorca i ara es podrà visitar a la sala d’actes de l’IME fins al 29 de juliol de 2022.

Més informació sobre l’exposició: AQUÍ.

 

Back To Top