Skip to content

Agroxerxa impulsa la segona Trobada del Sector Pesquer per explorar nous canals de comercialització del peix menys valorat a Menorca.

 

La trobada tindrà lloc el pròxim 15 de desembre a Es Mercadal i constituirà una activitat complementària a la recent publicació de la Guia de consum sostenible de peix i marisc.

L’OBSAM-IME impulsa a través d’Agroxerxa la segona Trobada del Sector Pesquer amb l’objecte d’acostar als nostres pescadors experiències que en altres territoris han collit èxit a l’hora d’impulsar la comercialització d’espècies menys valorades.

Aquesta trobada, que se celebrarà el pròxim 15 de desembre a l’Hotel Jeni des Mercadal, comptarà amb la presència de representants catalans i internacionals que afronten reptes de comercialització similars als menorquins, constituint així una activitat complementària a la publicació ara fa un mes de la Guia de consum sostenible de peix i marisc.

La Guia de Consum Sostenible de Peix i Marisc de Menorca va veure la llum amb l’objectiu de diversificar el consum i la compra responsable de productes pesquers,  i presenta un recull d’informació sobre les principals espècies d’interès comercial de Menorca, receptes per a cuinar espècies menys valorades comercialment, un inventari amb fotografies i noms dels diferents productes pesquers disponibles a Menorca per temporada, vedes i vulnerabilitat.

La trobada del sector pesquer comptarà també amb restauradors de l’illa, transformadors necessaris per a impulsar un debat sobre quins són els principals reptes als quals s’enfronta el sector a l’hora de potenciar la presència de peix local en els restaurants de Menorca.

Agroxerxa impulsa una trobada que compta amb el suport de l’Associació Fra Roger gastronomia i cultura. El seu president, Miquel Mariano Vadell, cuinarà una de les receptes incloses en la Guia per a mostrar la versatilitat i les diferents maneres de preparar alguns dels peixos seleccionats i potenciar el seu consum. Durant el transcurs de la trobada es farà lliurament d’exemplars impresos de la Guia en català i castellà.

ii trobada del sector pesqer (2)

El projecte “Valoritzar el sector pesquer a través dels seus productes”

La trobada té lloc dins el projecte “Valoritzar el sector pesquer a través dels seus productes” i suposa la continuació de la trobada que es va dur a terme el novembre de 2020 amb representants de les confraries de pescadors i del sector de la restauració col·lectiva. En aquesta ocasió, el focus es posarà en les opcions de consum dels particulars així com en augmentar la presència de peix local en els restaurants de Menorca, especialment aquells que aposten obrir també durant l’hivern.

Aquest projecte va ser seleccionat el mes d’agost passat com una de les millors pràctiques de Desenvolupament Local Participatiu de l’Estat espanyol per part de la Xarxa espanyola de grups de pesca. El projecte d’Agroxerxa, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca i FOGAIBA, a través del Grup d’Acció Local pesquer de l’Associació Leader Illa de Menorca,  va ser l’únic projecte de les Illes Balears seleccionat juntament amb altres 30 bones pràctiques.

Agroxerxa és una iniciativa de l’OBSAM-IME per promoure els productes locals de Menorca i
una dieta sana i sostenible.

Back To Top