Skip to content

Agroxerxa publica la Guia de Consum Sostenible de Peix i Marisc de Menorca

Agroxerxa ha publicat la Guia de Consum Sostenible de Peix i Marisc de Menorca, una iniciativa que forma part del projecte ‘Valoritzar el sector pesquer a través dels seus productes’ i que té per objecte l’aportació d’informació sobre les principals espècies d’interès comercial de Menorca i diversificar el consum i la compra responsable dels productes pesquers.

Aquesta guia pretén ser una eina útil per a la població de l’illa i recull un inventari amb fotografies i noms dels diferents productes pesquers disponibles a les peixateries i mercats del peix a Menorca per temporada,  vedes, vulnerabilitat.

La Guia de Consum Sostenible de Peix i Marisc de Menorca vol facilitar el consum i la compra responsable i sostenible i, per això, també incorpora receptes amb la finalitat d’impulsar el consum i la compra de certs productes que actualment són més desconeguts o que han caigut en desús per les noves generacions.

Agroxerxa ha comptat amb la col·laboració de cuiners i cuineres de Fra Roger Gastronomia i Cultura amb propostes gastronòmiques que permetran als i les menorquines descobrir una diversitat de productes que va més enllà de les vuit o deu espècies més consumides i sobreexplotades i contribuir així a millorar l’economia local i l’estat dels ecosistemes marins locals.

La Guia de Consum Sostenible de Peix i Marisc de Menorca ha estat presentada el 28 d’octubre a Can Saura amb la xerrada ‘Consum responsable de productes pesquers’, que ha clausurat el cicle “Una illa, una mar”; de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera.

Guia de consum sostenible de peix i marisc

Quaderns de la Biosfera

A través de la col·laboració amb l’Agència Menorca Reserva de Biosfera ha estat possible l’edició i impressió en castellà i la Guia forma part de la col·lecció quaderns Reserva de Biosfera.  L’edició en castellà es pot trobar a la página web de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera  o descarregar al web i a l’app d’Agroxerxa (versio en castellà).

Agroxerxa és una iniciativa de l’OBSAM-IME per promoure els productes locals de Menorca i una dieta sana i sostenible i el projecte, ‘Valoritzar el sector pesquer a través dels seus productes’,  cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) i FOGAIBA, a través del Grup d’Acció Local de pesca de l’Associació Leader Illa de Menorca, ha estat recentment seleccionat entre les 31 bones pràctiques de Desenvolupament Local Participatiu de l’Estat espanyol per la Xarxa espanyola de grups de pesca .

La xerrada en la qual s’ha presentat la Guia de consum sostenible de peix i marisc es pot veure a Youtube

Back To Top