Skip to content

Canvi climàtic a Menorca. Efectes en la biodiversitat. Pla de seguiment

Vos presentam el pla de seguiment, fruit del projecte BIOCLIMA Menorca 2017-2018: Coneixement, capacitació i difusió dels efectes del canvi climàtic sobre la biodiversitat a la Reserva de la Biosfera de Menorca.

Antecedents

L’Institut Menorquí d’Estudis (IME) a través del seu Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM) és l’ens públic encarregat del seguiment científic de la Reserva de Biosfera de Menorca. En aquest context, des de la seva creació l’any 2000, l’OBSAM ha realitzat, entre d’altres, el seguiment de la biodiversitat de l’illa directament o mitjançant la col·laboració d’altres entitats locals, on destaquen el Parc Natural de s’Albufera des Grau, l’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular, la Societat Ornitològica de Menorca (SOM) i el Grup Ornitològic Balear (GOB Menorca). Així, durant els darrers anys s’ha recopilat una quantitat molt important de dades sobre l’evolució de diferents poblacions.

Objectius del projecte

El projecte té com a objectiu general augmentar el coneixement dels impactes presents del canvi climàtic sobre la biodiversitat a nivell local.

Una de les activitats previstes del projecte (A9) era: “Elaboració d’un pla de seguiment, anàlisi de dades i mesures de adaptació a llarg plaç”.

Podeu accedir a la publicació (castellà) des d’aquí:

Plan de seguimento de la biosfera a Menorca: “Cambio climático en Menorca: Efectos en la biodiversitat”

El Projecte BIOCLIMA Menorca 2017 compta amb el suport econòmic de la Fundación Biodiversidad del Ministeri de Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

Volem agrair la col·laboració de les persones i les entitats que, durant tots aquests anys, han fet o col·laborat en algun dels projectes de seguiment de la biodiversitat de la reserva de biosfera de Menorca. Sense el seu esforç individual i col·lectiu, especialment en els moments amb menys recursos disponibles, aquest projecte no hauria estat possible. Igualment, volem agrair la bona disposició i el compromís dels experts del Laboratori Interdisciplinari sobre el Canvi Climàtic de la UIB (LINCC UIB), de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), Universitat de Barcelona (UB) i el Museu de Ciències Naturals de Granollers, que han participat en el projecte Bioclima.

OBSAM
Setembre de 2018

Back To Top