Skip to content

Conclusions i Clausura de les Jornades sobre els 25 anys de la Reserva de Biosfera de Menorca

Dissabte 10 de novembre a l’illa del Llatzeret

Aquest dissabte matí, 10 de novembre, l’illa de Llatzeret acollirà la Clausura de les Jornades sobre els 25 anys de la Reserva de Biosfera de Menorca, en la qual es farà la lectura de les conclusions i es farà la revisió del compliment del decàleg de les jornades de 2013, celebrades en el marc dels 20 anys de la Reserva de Biosfera.

La jornada de clausura de dia 10 de novembre al matí és gratuïta i oberta a tots els públics, però cal inscripció prèvia per tal de gestionar el transport a l’illa de Llatzeret (aforament limitat). Inscripcions a http://jornadesrb.ime.cat/ o al telèfon 971 35 15 00.

L’IME-OBSAM, en col·laboració amb l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, ha estat el responsable de l’organització de les jornades. El cos principal d’aquestes es va desenvolupar del 22 al 27 d’octubre ifinalitzarà el pròxim dissabte 10 de novembre.

L’assistència de les jornades ha estat d’entre 40-60 persones per sessió i al llarg de la setmana han passat més de 200 persones per les diferents seus i més de 60 ponents. En aquesta ocasió s’han volgut repartir les xerrades per diferents punts del territori insular. El bloc d’Economia i Turisme es va tractar a la seu del Consell Insular de Menorca; el bloc de Vectors Ambientals i el de Territori i Biodiversitat des de la seu de l’IME a Maó; els blocs de Patrimoni cultural i Benestar Social des del Seminari de Ciutadella; la sessió dedicada als municipis des del Centre Convencions des Mercadal i, la setmana va acabar amb una sortida dissabte 27 al matí ala finca pública d’Alforí de Dalt, al terme municipal de Ciutadella.

S’ha de destacar l’alt nivell dels conferenciants, les ponències i les taules rodones desenvolupades durant tot el cos de les jornades. S’ha arribat a bastants punts de consens en les qüestions a prioritzar, alhora que tambéhi ha hagut postures enfrontades i discutides que hauran de ser tractades de forma més específica. La capacitat de reflexió i autocrítica assolides durant les jornades sobre el moment actual de Menorca i els seus reptes de futur com a Reserva de Biosfera han merescut el reconeixement de diversos participants.

Més informació:

http://jornadesrb.ime.cat/
https://www.youtube.com/channel/UCdSUzfTN1B1dlxO0xQRRiaA
#jornadesbiosfera25
#mirantcapalfutur

OBSAM
Novembre de 2018

Back To Top