skip to Main Content

L’Estació Jaume Ferrer (IEO – Centre Oceanogràfic de Balears) i l’Insitut Menorquí d’Estudis (IME) organitzen durant el 2012 uns seminaris científics, en el marc del Conveni de col·laboració signat entre l’IME i l’IEO l’octubre de 2011 per al desenvolupament conjunt d’activitats d’investigació en ciències marines.

Diàlegs davall s'aigua

Format: Seminaris científico-tècnics on una o més persones introduiran i exposaran un tema i, a l’hora, s’obrirà un torn de preguntes i debat entre tots els assistents. La finalitat d’aquests seminaris és posar en comú coneixements i obrir la possibilitat d’establir sinèrgies. La temàtica estarà centrada en estudis sobre el medi marí realitzats a Menorca o a Balears, però estarà oberta a altres aportacions d’altres temàtiques científiques o d’altres àmbits geogràfics. S’organitzaran seminaris extraordinaris a on es convidarà als experts que solen visitar l’Illa per dur a terme les seves activitats de recerca.

A qui va dirigit: principalment a investigadors de l’IEO, membres de l’IME i tècnics de l’OBSAM, però els seminaris seran oberts al públic en general.

Lloc: Els seminaris es faran a la Sala de Reunions de l’IME o l’Estació Jaume Ferrer, ambdós lloscs amb capacitat per a 16 persones. Es podran proposar altres emplaçaments depenent del ponent.

Horari: Preferentment es faran els seminaris a les 13 h, però es podrà canviar l’horari en cas de manca de disponibilitat del ponent. Tindran una durada màxima d’1 hora; entre 30 i 45 minuts de xerrada, i la resta per a preguntes i debat.

Calendari: Es farà un seminari mensual l’últim dijous de cada mes depenent de la disponibilitat dels ponents.

Resums dels seminaris

1. Les algues invasores 6 MB
2. Cartografia bionòmica 1 MB
3. Cascades tròfiques 1 MB
4. Poblacions de peixos 1 MB
5. Posidònia i nacres 1 MB
6. El desenvolupament del port exterior de Ciutadella 2,5 MB
7. Cystoseria i peixos 2 MB
8. Com mesurar la sosteniblidad pesquera1 MB
9. Inventari de las poblacions del vermètid mediterrani Dendropoma lebeche a les costes de Balears 3.5 MB
10. Què li passa a la nacra? Ens trobem davant d’una extinció? 3.5 MB
11. La pesca de bou a Menorca: un diagnòstic des de l’Estació d’Investigació de la Mola 1 MB

 

IEO     

20-10-2017

Amb qui ho vols compartir?
Back To Top