Skip to content

“Els riscos de la recuperació” – Dossier de conjuntura econòmica de Menorca – Tercer trimestre 2021 –

Presentam el DOSSIER DE CONJUNTURA ECONÒMICA DE MENORCA corresponent al tercer trimestre 2021, elaborat per  Joan R. Sánchez Tuomala i David Serra Hidalgo.

En aquesta esperada publicació s’inclou una comparativa entre les dades del tercer trimestre del 2019 i el tercer trimestre de l’any 2021.

Algunes de les claus que es destaquen de la Diagnosi econòmica de Menorca (composta per 8 blocs) són aquestes:

  • En la comparativa d’indicadors 2019 – 2021 la majoria d’indicadors encara no han recuperat els valors pre-pandèmia.
  • Hi ha un increment “preocupant” del nivell de preus, amb tendència alcista (fins i tot dels béns de primera necessitat) (bloc 1).
  • Es supera la intensitat del trànsit del 2019, en alguns punts de la mE-1 més d’un 5% (bloc 4).
  • Tot i l’augment positiu de la matriculació de vehicles, s’amaga una reducció interanual del 32% (3T 2020 – 3T 2021) en la matriculació de turismes (bloc 4).
Quadre de comandament dels indicadors clau. 3T 2019 i 3T 2021.

En aquesta Diagnosi Econòmica de Menorca, ja es troben disponibles alguns dels nous indicadors relacionats amb el mercat de treball al bloc 3, com l’indicador 3.7. RELLEU GENERACIONAL, que estudia l’envelliment de la població afiliada en els diferents sectors econòmics de l’illa. Properament  s’anunciarà la publicació de la demografia d’empreses per conèixer de primera mà quina és la salut del nostre teixit empresarial pel que fa a l’esperança de vida per sectors econòmics, l’edat mitjana o la taxa de mortalitat prematura (< 3 anys)

Més dades: Diagnosi econòmica de Menorca

El dossier trimestral de conjuntura econòmica de Menorca s’ha elaborat a partir de les dades que recull la Diagnosi Econòmica de Menorca, un document elaborat per l’OBSAM, en col·laboració amb el Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca i el Cercle d’Economia de Menorca. La Diagnosi econòmica de Menorca, és una eina web única per a conèixer la situació socioeconòmica de Menorca que sorgeix de l’interès per dotar Menorca d’una estructura informativa oberta, global, objectiva, interactiva i actualitzada dels indicadors socials i econòmics més importants de l’illa. La eina pretén oferir un espai de trobada, diagnosi i debat.

Joan R. Sánchez Tuomala (Twitter: @JoanSanchez) i David Serra Hidalgo (Twitter: @DavidSerraH)

Back To Top