Skip to content

EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIA “PERSPECTIVES CIUTADANES”

L’Observatori Socioambiental de Menorca i l’Estudi d’Arquitectura Roser Román convoquen a les persones interessades a participar en l’exposició fotogràfica “Perspectives Ciutadanes”.  L’objectiu és reflexionar sobre les dinàmiques que es donen en el centre de Maó a través de les vivències personals. Les barriades del Centre Històric, Tanques del Carme i Molí des Pla han estat testimonis de bona part de la història de la ciutat, el que li confereix una singularitat especial respecte a la resta de barriades, a l’hora que també una major vulnerabilitat en la nostra vida contemporània. Així, la interpretació que donam als seus espais, els significats que associam als llocs i les accions que hi ocorren, els models de relació que s’hi donen… esdevenen claus per entendre les dinàmiques actuals, a partir de les quals reinterpretar-les perquè el centre de la ciutat sigui un lloc per viure-hi i de vertebració de vida comunitària.

En aquest enllaç es detallen les bases de la convocatòria per participar en l’exposició fotogràfica i les característiques d’aquesta:

Bases exposició

 

Reconeixement

Com a reconeixement per la vostra participació en l’exposició, es realitzarà un concurs en el qual es valorarà la idoneïtat, l’originalitat i el contingut de les fotografies presentades. A les quatre persones premiades se les obsequiarà amb un llibre relacionat amb la temàtica de la ciutat, gràcies a la col·laboració de l’Associació de Veïns del Centre Històric de Maó. Els títols són: “Fotografía de calle. Memoria de la Ciudad”, de Rodrigo Rivas; “Muerte y vida de las grandes ciudades”, de Jane Jacobs; “La Ciudad de los Niños”, de Francesco Tonucci; y “Las ciudades invisibles”, d’Italo Calvino. Aquests premis es complementaran amb altres llibres del Consell Insular de Menorca.

En el transcurs de la jornada d’habitatge es farà públic el nom dels premiats. En cas que les persones no hi siguin presents, se les notificarà per correu electrònic.

 

Jornada d’habitatge

L’exposició es realitza en motiu de la jornada d’habitatge, organitzada per l’Observatori Socioambiental de Menorca i el Departament d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell Insular de Menorca, que tindrà lloc el 21 de març de 10 a 15h a la sala d’actes de l’Institut Menorquí d’Estudis. En ella es presentarà l’estudi d’habitatge desocupat al nucli urbà de Maó, elaborat per l’Observatori Socioambiental de Menorca i l’Estudi d’Arquitectura Roser Román; es presentarà també el programa Lloguer Ètic del Consell Insular de Menorca; es debatrà sobre la situació de l’habitatge i el model de ciutat; i s’organitzarà un taller participatiu per plantejar i recollir propostes d’actuacions.

Back To Top