skip to Main Content

Presentació Informe 2021-2022 : “El Canvi Climàtic i les Illes Balears”

El pròxim 28 de setembre a partir de les 18h tindrà lloc a la seu de l’Institut Menorquí d’Estuidis la presentació a Menorca de l’Informe 2021-2022: “El Canvi Climàtic i les Illes Balears” del Comitè de Persones Expertes en Transició Energètica i Canvi Climàtic.

Participarán a l’acte de presentació membres i experts convidats del Comitè de Persones Expertes en Transició Energètica i Canvi Climàtic (CECCIB).

En concret Pau de Vilchez, jurista, subdirector del LINCC i president del CECCIB; Gabriel Jordi, físic marí, investigador de l’Institut d’Estudis Oceànics i membre del LINCC i Sònia Estradé, Tècnica investigadora a l’OBSAM (Seguiment del Medi Natural i Vectors Ambientals).

 

Presentacio pública informe CECCIB 2021-2022

CONCLUSIONS

 

 

 

Conclusió 1: Cal accelerar la transició energètica i l’acció climàtica

Conclusió 2: els sectors que més emeten a Balears son la generació d’energia i el transport (més del 80%!). Son, doncs, els dos sectors en els quals hauríem de centrar els nostres esforços

Conclusió 3: pel que fa a la generació d’energia, cal un desplegament molt important de renovables (600MW cada any d’aquí al 2030). Evidentment, prioritzant cobertes i autoconsum. És molt urgent que els Consells Insulars aprovin les zones prioritàries.

4 canvic

Conclusió 4: el transport és clau per fer front al canvi climàtic. Tant el transport terrestre com, efectivament, el marítim i l’aeri.

Conclusió 5: impulsar l’agricultura i la ramaderia sostenibles és una eina eficaç per reduir emissions.

Conclusió 6: el canvi de model és imprescindible. Cal desenvolupar altres sectors econòmics que responguin a les necessitats reals de la ciutadania de les Illes.

Conclusió 7: tenim poc temps i pocs recursos. Per això cal prioritzar les mesures que millor serveixin per a reduir les nostres emissions.

 

Conclusió 8: els canvis necessaris son tan importants que és imprescindible associar la ciutadania a la presa decisions. Calen nous marcs de governança, com les assemblees ciutadanes pel clima.

 

Conclusió 9: l’equitat és imprescindible. Qui més té, més ha d’aportar. Qui més emet, més ha de reduir les seves emissions. Per ser efectiva, la transició energètica ha de ser justa.

Conclusió 10: la transició energètica és una oportunitat per a millorar el nostre benestar, per fer unes Illes Balears més resilients i menys vulnerables.

 

 

 

 

Amb qui ho vols compartir?
Back To Top