Skip to content

Jornada tècnica socioeducativa de Menorca

L’Observatori Socioambiental de Menorca us convida a la Jornada Tècnica Socioeducativa de Menorca, que tindrà lloc el dimarts 28 de març a les 16h a la seu de l’Institut Menorquí d’Estudis (Camí des Castell 28, Maó).

La jornada enfoca l’àmbit socioeducatiu des de la vessant del benestar social de les famílies de Menorca. En concret, això s’aborda des de les condicions materials d’aquestes i des de les relacions que s’estableixen a nivell familiar, social i escolar. La raó que ens porta a tractar aquest àmbit és la necessitat de disposar d’un millor sistema d’informació, a fi de disposar d’un coneixement més acurat de la realitat que guiï la intervenció pública i millori el benestar social de les famílies menorquines.

Per aquest motiu, amb aquesta jornada pretenem donar una primera passa per arribar a definir una visió estratègica que guiï les actuacions en matèria del coneixement socioeducatiu. Per això, hem plantejat la jornada amb dues parts diferenciades: a la primera part es presenten diferents comunicacions per donar a conèixer les dades que es tenen o es podrien tenir per a Menorca i les iniciatives existents per millorar la informació disponible; i a la segona part es centra, a partir de l’organització d’una taula rodona, en la reflexió i el debat sobre els processos actuals d’obtenció i elaboració d’informació i l’horitzó a establir per millorar el coneixement actual.

La jornada va adreçada principalment al personal tècnic de l’àmbit socioeducatiu, tot i que és oberta al públic en general. Cercam que sigui una jornada efectiva per intercanviar informacions i opinions, en la qual la participació de cadascun dels agents que hi intervenen és important. Perquè, ja sigui per la tasca de registre de dades o d’elaboració d’informació, tots som actors necessaris per aconseguir millorar el coneixement de la nostra realitat.

El motiu d’aquest escrit, doncs, és convidar-vos a participar-hi. Us adjuntem a continuació el programa previst de la Jornada Tècnica Socioeducativa de Menorca. No es requereix inscripció per a l’assistència a la jornada, però agrairíem que confirméssiu assistència a efectes d’organització a l’adreça electrònica sib.obsam@cime.es

Programa

16.00 Presentació: “Explicació dels projectes realitzats en l’àmbit socioeducatiu durant el 2016 per l’OBSAM”. David Carreras (director de l’OBSAM), Borja Pellejero i Cristina Fernández (tècnics col·laboradors de l’OBSAM).

16.30 Comunicació: “El sistema SIUSS i la unificació de registres de l’àrea social”. Sara Villalonga (tècnica del Departament de Benestar Social del CIM) i Elisa Marí (tècnica del Departament de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge del CIM).

17.00 Comunicació: “L’aplicació de l’enquesta FOESSA a Menorca”. Maite Trigueros (tècnica de Càritas Menorca) i Anna Gallofré (tècnica col·laboradora de l’OBSAM).

17.30 Comunicació: “Les dades desagregades per illes de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears”. Joan Marquès (Delegat d’Educació Territorial a Menorca).

18.00 Comunicació: “Proposta d’indicadors educatius”. Guida Al·lès (presidenta del Consell Escolar de Menorca)

18.30 Descans

18.45 Taula rodona: “La intervenció pública per millorar el benestar social de les famílies a través del coneixement: els processos d’obtenció i elaboració de la informació necessària”. Marga Benejam (gerent del Fons Menorquí de Cooperació), Vanessa Gomila (directora de Projecte Home a Menorca), Vicenç Arnaiz (expresident de l’Observatori de la Infància de Menorca 2005-2017).

19.45 Col·loqui

20.30 Finalització

Documents

20-03-2017

Back To Top