Skip to content

L’Agenda Urbana de Menorca (AUM)

L’Agenda urbana de Menorca (AUM) és una eina per planificar junts el futur dels nostre municipis, per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i aconseguir un desenvolupament urbà més sostenible des del punt de vista social, econòmic i ambiental.

Menorca, illa pilot

Que l’Agenda Urbana Menorca s’integri com a projecte pilot de l’Agenda Urbana Espanyola, implica que Menorca és la primera i única illa designada pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a formar part dels territoris pilot de l’Agenda Urbana Espanyola. El resultat de la implementació de l’AUM es considerarà una pràctica i experiència transferible que pugui orientar a altres illes i municipis illencs en l’elaboració dels seus propis plans d’acció.

El 2020, Menorca va ser designada illa pilot d’Agenda Urbana pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Aquest reconeixement suposa una gran oportunitat per poder aplicar a l’illa accions de desenvolupament urbà enfocades a la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania

Menorca com primera i única illa designada pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per formar part dels territoris pilot de l’Agenda Urbana Espanyola comptarà amb el suport i seguiment permanent del Govern central.

El suport del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana suposa:

  • Seguiment i acompanyament a l’hora d’implementar el Pla d’Acció
  • Contacte estret amb altres territoris amb agenda urbana pilot i entitats adherides
  • Presència en el fòrum permanent de l’Agenda Urbana Espanyola

Des del punt de vista del finançament, les polítiques d’agenda urbana i rural representen un dels deu sectors definits pel Govern d’Espanya en el Pla de Recuperació amb els fons europeus Next Generation habilitats per reparar els danys econòmics i socials causats per la pandèmia del coronavirus.

Antecedents

La posada en marxa de l’Agenda Urbana (AUM) representa un pas més en el treball desenvolupat des de fa anys per Menorca en temes de sostenibilitat, gestió del territori, cohesió social, consum de productes locals i aliments de proximitat, transformació energètica…

En aquest sentit, la missió de l’AUM és desenvolupar una estratègia insular i definir les petites accions i els grans reptes que ens orientin cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides des de la perspectiva de les persones, els pobles i les ciutats.

Coneix més: http://agendaurbana.menorca.es

Back To Top