skip to Main Content

L’Aliança Menorca Sense Plàstic comença la certificació per al sector HORECA amb el projecte Plastic Free Balearics

L’Aliança Menorca Sense Plàstic comença la certificació per al sector HORECA amb el projecte Plastic Free Balearics

 

La nova certificació conjunta facilita la reducció de plàstics d’un sol ús a empreses del sector HORECA a les quatre illes

 

 

L’Aliança Menorca Sense Plàstic presenta a Menorca la nova certificació Plàstic Free Balearics, un reconeixement a les empreses del sector HORECA que contribueixen a unes illes lliures de plàstic.

Aquesta certificació es basa en l’experiencia previa de las Pitiuses (Plastic Free Ibiza y Formentera) i Mallorca (Save the Med), que han unit les seves experiències en crear aquesta certificació Plàstic Free Balearics, un projecte cofinançat per la Fundació BeMed.

“Menorca no comptava fins ara amb cap certificació específica per plàstics i per això, començant comptant amb l’experiència de les altres illes de Balears i amb una metodologia comuna per a totes,, és per l’Aliança una gran oportunitat”, explica Marta Pérez, coordinadora de l’Aliança. “Ens sumem amb gran il·lusió en aquest projecte, i esperem que, tot i les dificultats actuals pel COVID-19, les empreses del sector HORECA de Menorca vulguin sumar-se a aquest projecte i contribuir d’aquesta manera a una Menorca lliure de plàstics”.

La certificació Plàstic Free Baleàrics, comença el seu camí amb una fase pilot, que es desenvoluparà de maig de 2021 a març de 2022. La certificació dotarà les empreses amb diferents eines com ara una aplicació mòbil i una guia d’alternatives als productes d’un sol ús. A més, la certificació permetrà dissenyar un full de ruta i facilitarà un toolkit de comunicació per a facilitar a l’empresa les seves activitats de màrqueting. Totes les empreses certificades tindran a més visibilitat i difusió als mitjans de comunicació, web i xarxes socials de Plastic Free Menorca.

La certificació tindrà una versió que es dirà Plastic Free Guardians, la que s’implantarà a la fase pilot. En la qual es poden aconseguir d’1 fins a 5 estrelles segons els compromisos que assumeixin les empreses en la reducció dels plàstics d’un sol ús, la renovació de la certificació serà anual.

Totes les estrelles tenen un criteri comú, complir amb la Llei de residus i sòls contaminats de Baleares. A més a més, s’hi suma un conjunt de productes etiquetats amb una Bandera Vermella que, tot i no estar prohibits, tenen un impacte molt elevat s l’entorn. Un altre requisit que també s’haurà de complir, és l’eliminació os substitució dels productes per alternatives que no incloguin bioplàstics.

En aquesta primera fase pilot i, gràcies al finançament de de les diferents entitats que participen en el projecte, la certificació serà gratuïta per a totes les empreses interessades del sector HORECA que vulguin ser un Plastic Free Guardian.

Les empreses interessades amb la certificació, poden visitar plasticfreebalearics.org i omplir el formulari de sol·licitud.

L’Aliança Menorca sense plàstic

L’Aliança Menorca Sense plàstic va començar formalment la seva activitat al setembre de 2020 i està formada per la Fundació par a la Preservació de Menorca, l’Institut Menorquí d’Estudis (IME-OBSAM), el GOB Menorca, l’Associació Leader Illa de Menorca i l’Associació Per la Mar Viva y disposa del finançament de la Fundació Marilles. L’Aliança té com a principal objectiu reduir el consum de plàstics d’un sol ús i contribuir a la disminució de la presència de plàstics a l’entorno natural en Menorca.

Més informació

Marta Pérez López

Coordinadora de Plastic Free Menorca

menorca@plasticfreebalearics.org

info@plasticfreemenorca.org

www.plasticfreemenorca.org

 

Amb qui ho vols compartir?
Back To Top