skip to Main Content

Llançament del projecte Menorca Sense Plàstic

“Menorca Sense Plàstic”, cinc entitats de Menorca s’uneixen per lluitar contra els plàstics

“Menorca Sense Plàstic” és una aliança entre la Fundació per a la Preservació de Menorca, l’Institut Menorquí d’Estudis, el GOB Menorca, l’Associació Leader Illa de Menorca i l’Associació Per la Mar Viva.

Aquesta aliança neix impulsada per la  Fundació per a la Preservació de Menorca que, davant del gran nombre d’iniciatives de lluita contra la contaminació per plàstic que es feien a Menorca per diverses entitats, ens va proposar fer un front comú. D’aquesta manera, des de fa un any, les diferents entitats hem estat treballat per definir el projecte. Per formalitzar l’aliança, dijous 17 de setembre, es va firmar un conveni de col·laboració entre les diferents entitats que hi participen.

Logotip del projecte

L’Aliança s’ha marcat quatre objectius per aquest primer any de feina. Per un costat, es vol crear un procés de certificació per a petites empreses i mitjanes empreses de l’illa que cerquen reduir l’ús de plàstics d’un sol ús. Aquesta fita és cabdal, pel fet que la nova llei de residus de les Balears, efectiva a partir del 2021, obligarà a eliminar productes plàstics d’un sol ús com vaixelles de plàstic, productes alimentaris en monodosis o bosses de plàstic lleugeres, entre d’altres. El procés de certificació de Menorca Sense Plàstic constarà d’acompanyament i assessorament tècnic en el procés de reducció compromès per les empreses interessades i el reconeixement a través de distintiu, xarxes socials i pàgina web del projecte. D’altra banda, es crearà una llista de proveïdors i comerços locals que ofereixin alternatives al plàstic d’un sol ús, afavorint l’economia local i sostenible. Una altra tasca important en aquest primer any del projecte és dur a terme accions d’informació ambiental amb accions diverses com crear una guia sobre materials alternatius i la creació d’una web i de les xarxes socials d’Instagram i Facebook del projecte com a canal directe d’informació i comunicació amb la població. L’Aliança també vol treballar en la coordinació i creació de xarxes amb altres aliances similars existents per a integrar objectius i estratègies.

Segueix-nos: @plasticfreemenorca (facebook i istagram)

Amb qui ho vols compartir?
Back To Top