Skip to content

L’OBSAM-IME participa en la Nit de la Recerca a Menorca per apropar la ciència a la ciutadania

Amb motiu de la celebració de la “Nit de la Recerca 2023”,  organitzada per la secretaria autonòmica d’Innovació i Societat Digital Govern de les Illes Balears, l’Institut Menorquí d’estudis – OBSAM va coordinar conjuntament amb l’Estació de Investigació Jaume Ferrer del Centre Oceanogràfic de Balears COB-IEO i el Centre Bit (Balears Innovació i Tecnologia) de Menorca la celebració, per primera vegada de manera conjunta i simultánea a totes les illes, de la Nit de la Recerca a les Balears amb una vetlada sota el títol “Recerca a Menorca: Benefici per la societat”, en què es van presentar les entitats que fan recerca a Menorca.

Durant la vetllada el públic va assistir a la presentació de diferents institucions així mateix van tenir la possibilitat de visitar les instal·lacions de l’IEO a La Mola. D’entre les diverses activitats relacionades amb la investigació a la nostra illa que es van dur a terme l’OBSAM va participar amb una xerrada del director de l’OBSAM David Carreres sobre la investigació local i aplicada en un context global. Eva Marsinyach, tècnico-investigadora de l’IOBSAM, va participar en una taula rodona “La investigació marina en Menorca i implicacions en la societat” juntament amb Sandra Mallol, investigadora del Centre Oceanogràfic de Balears IEO CSIC, Tuto Saura CEO i co-fundador de Empresa Rebot i Rafel Quintana, gerent de Sa Llotja de Maó.

Agroxerxa , una altra iniciativa de l’OBSAM,va estar present a través del Tast Gastronòmic que va oferir Tomas Cheff de Set Hotels amb l’elaboració d’una de les receptes estrella extreta de la Guia de Consum sostenible de peix i marisc de Menorca  la coca de peix. En un intent de conscienciar a la població de la importància que té el fet que la restauració oferesqui menús adaptats a la disponibilitat de peix que hi hagi cada dia, s’havia anunciat que la coca seria del peix del dia disponible al Mercat.

Durant la vetllada es va presentar la xarxa d’estacions d’investigació de les illes balears XEIIB així mateix es va aprofundir en la labor de recerca marina que es duu a terme a l’Estació Jaume Ferrer . Així mateix,  la investigació en el sector empresarial va tenir la possibilitat de ser explicada amb la participació de les empreses Entomolab i REM Experience.

Per una altra banda. l’obra de teatre de divulgació científica “Not only Posidonia” de La Revoluta Teatre va apropar el món de les plantes i algues marines a la població explorant un llenguatge teatral i audiovisual propi amb molta interactuació amb el públic.

 

La Nit Europea de la Recerca

La Nit Europea de la Recerca La Nit Europea de la Recerca se celebra cada any el darrer divendres de setembre a més de 300 ciutats de 30 països de tota Europa. El seu objectiu és apropar la recerca, la innovació i els seus protagonistes —els científics i les científiques— a la ciutadania d’una forma planera i divertida.

L’acte va tenir lloc el divendres 29 de setembre a l’Estació d’Investigació Jaume Ferrer de la Mola de Maó i totes les activitats van ser gratuïtes i per tots els públics i edats.

Back To Top