Skip to content

L’OBSAM organitza una xerrada sobre torrents: “Els torrents de Menorca reclamen una nova mirada”.

El 18 de novembre l’OBSAM organitza una xerrada de divulgació sobre els torrents de l’illa i el 20 de novembre una excursió guiada pel barranc d’Algendar.

L’Institut Menorquí d’Estudis (IME) organitza a través de l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM) Els Torrents de Menorca reclamen una nova mirada, una jornada de xerrades pensada per donar a conèixer els diferents tipus de torrents de l’illa, experiències de gestió i problemàtiques recents com les succeïdes el passat mes de setembre amb les fortes pluges que van inundar una part important de l’illa.

Aquestes xerrades tindran lloc a Ferreries, precisament la localitat que més va patir el darrer episodi de pluges torrencials a Menorca. La primera jornada del 18 de novembre començarà amb una breu visita al torrent de Ferreries a la qual seguirà la xerrada “Els torrents de Menorca reclamen una nova mirada”. La jornada, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ferreries, comptarà també amb una projecció de vídeo i una taula rodona. L’objectiu d’aquesta trobada és donar a conèixer els diferents tipus de torrents de l’illa, experiències de gestió, i problemàtiques recents.

A més, el matí del dissabte 20 de novembre es realitzarà una interessant excursió guiada pel barranc d’Algendar.

Els torrents de Menorca reclamen una nova mirada.
Els torrents de Menorca reclamen una nova mirada.

Aquestes activitats s’emmarquen dins el projecte “LEADER TORRENTS – Importància hidrològica i ecològica de la conservació dels cursos d’aigua temporals en un context d’adaptació al canvi climàtic”, desenvolupat per l’OBSAM-IME amb el suport de l’Associació LEADER Illa de Menorca. Els objectius d’aquest projecte inclouen la divulgació dels valors faunístics, florístics i culturals dels torrents; entendre els torrents com a canals de vida i no tan sols com a canals d’aigua, i proposar mesures per arribar a un equilibri de l’acció humana amb els hàbitats associats als torrents i el funcionament hidrològic de les seves conques.

Programa d’activitats:

“Els torrents de Menorca reclamen una nova mirada.”

Xerrades i excursió sobre torrents – Ferreries – Novembre 2021

· Dijous, 18 de novembre 2021. Auditori de Ferreries

18:30 – Breu visita al torrent de Ferreries. Quedada davant de l’Auditori de Ferreries

19:00 – Presentació de la sessió.

19:10 – Els torrents de Menorca. Pere Fraga, membre de l’IME.

19:40 – Gestió dels torrents a l’illa. Pedro Saéz. Direcció General de Recursos Hídrics del Govern de les Illes Balears.

20:10 – Projecció d’un vídeo de divulgació sobre els torrents de Menorca

20:15 – Taula rodona. David Carreras (Director de OBSAM), Francesc Font (enginyer tècnic agrícola i assessor de finques agroramaderes), Pere Fraga (membre de l’IME), Pedro Saéz (Direcció General de Recursos Hídrics del Govern de les Illes Balears).

· Dissabte, 20 de novembre 2021. Barranc d’Algendar

9:30 – Aparcament del cementeri de Ferreries. Sortida cap Es Canaló.

10:00 – 12:30 Excursió guiada pel barranc d’Algendar, a càrrec de Pere Fraga. Sortida de l’aparcament des Canaló.

 

L’activitat serà gratuïta i no cal inscripció prèvia. Per més informació contactar amb: bio.obsam@cime.es

Programa excursió de novembre:

Programa excusió

Notícies relacionades:

Meteo IB3 Notícies: La intervenció humana posa en risc els torrents de menorca

Back To Top