skip to Main Content

L’Observatori Socioambiental de Menorca organitza un SEMINARI CIENTÍFIC SOBRE L’ECOLOGIA I LA GESTIÓ DELS TORRENTS

Els dies 14 i 15 d’abril, l’Institut Menorquí d’Estudis (IME) organitzarà, a través de l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM), el “Seminari científic sobre l’ecologia i la gestió dels torrents a Menorca”. L’objectiu d’aquesta trobada és iniciar una línia de treball per impulsar un nou model de gestió dels torrents de l’illa. Per aquest motiu, s’han convidat tècnics i experts locals i d’altres territoris a presentar les seves experiències de gestió i conservació.

El seminari, de caràcter eminentment tècnic, es divideix en tres sessions. La primera sessió es dedicarà a explicar la situació actual dels torrents a l’illa des de diferents perspectives per part de científics i tècnics de Menorca i tindrà lloc durant tot el dia 14 d’abril a Can Victori (seu de l’IME). La segona sessió consisteix en una sortida de camp per visitar i conèixer in situ diversos trams representatius de torrents menorquins i es farà durant el matí del dia 15 d’abril. Finalment, a la tercera sessió, científics convidats de Mallorca, Catalunya i Galícia, especialistes en cursos d’aigua intermitents, explicaran les seves experiències d’estudi i gestió, de nou a Can Victori el dia 15 d’abril.

L’organització d’aquest seminari científic s’inclou dins el marc del projecte “LEADER TORRENTS – Importància hidrològica i ecològica de la conservació dels cursos d’aigua temporals en un context d’adaptació al canvi climàtic”, desenvolupat per l’OBSAM-IME amb el suport de l’Associació LEADER Illa de Menorca. Els objectius d’aquest projecte, que es desenvoluparà fins al setembre de 2021, inclouen la divulgació dels valors faunístics, florístics i culturals dels torrents; entendre els torrents com a canals de vida i no tan sols com a canals d’aigua, i proposar mesures per arribar a un equilibri de l’acció humana amb els hàbitats associats als torrents i el funcionament hidrològic de les seves conques.

Participants:

Professor Narcís Prat de la Universitat de Barcelona (UB)

Representant de la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern de les Illes Balears

Representant de l’Agència de Reserva de Biosfera de Menorca

Altres científics convidats

 

A causa de les limitacions d’aforament, el seminari no serà obert al públic en general, però es retransmetrà en directe al canal YouTube de l’IME.

 

Més informació:

http://www.ime.cat/

Programa del seminari Torrents

Amb qui ho vols compartir?
Back To Top