Skip to content

POSIMED: una xarxa de xarxes de seguiment de la posidònia

Projecte POSIMED II: Seguiment i coordinació entre xarxes de seguiment de les praderies de Posidonia oceanica en el litoral espanyol.

En el present any 2011 l’OBSAM participa en el projecte POSIMED II coordinat per l’Institut d’Ecologia Litoral d’Alacant i finançat per la Fundació Biodiversitat.

Fundació Biodiversitat

POSIMED II és un projecte que pretén donar continuïtat a la xarxa d’integració de les diferents xarxes de control de Posidonia oceanica que ja estan funcionant de forma independent a les diferents comunitats autònomes del litoral espanyol. Aquesta integració es va iniciar l’any 2008 amb el projecte POSIMED (https://www.obsam.cat/actualitat/2009/posimed.php) per mitjà del qual, es va aconseguir la coordinació entre les xarxes existents de Catalunya, Illes Balears, Múrcia i la Comunitat Valenciana.

POSIMED 1

El projecte POSIMED II pretén ajudar a posar en marxa la xarxa de seguiment de Posidonia oceanica  de la comunitat autònoma d’Andalusia i la de la Ciutat Autònoma de Melilla (a les Illes Xafarines). Per altra banda, el projecte es basa en l’intercanvi d’informació entre les diferents xarxes, potenciant i dinamitzant la pàgina web (www.posimed.org), amb l’objectiu de complimentar una base de dades accessible públicament. Per últim, es vol potenciar la divulgació del coneixement de la posidònia de les diferents xarxes i de com es pot participar com a voluntari en el mostreig, conservació i coneixement d’aquest ecosistema inclòs dins la Directiva Hàbitats.

Praderia de Posidonia
Praderia de Posidonia

Voluntari de la Xarxa de Menorca i voluntària de la xarxa de Catalunya POSIMED I
Voluntari de la Xarxa de Menorca i voluntària de la xarxa de Catalunya POSIMED I

El seguiment de les praderies de Posidonia oceanica de l’OBSAMes va iniciar l’any 2001, i a partir de l’any 2004 ho fa amb la col·laboració de la Direcció General de Medi Rural i Marí del Govern de les Illes Balear. Al llarg de la història del seguiment de la posidònia a Menorca, hi ha col·laborat una gran quantitat de voluntaris de diverses edats i procedències. Qualsevol persona sensibilitzada amb la conservació del medi marí que gaudeixi d’una titulació de busseig, rebent una formació bàsica, pot participar en dites campanyes.

Voluntaris Menorca a la campanya de 2009
Voluntaris Menorca a la campanya de 2009

POSIMED

20-08-2011

Back To Top