Skip to content

Passats deu anys de les jornades de Llatzaret de l’any 1989, les jornades de març de 1999 van donar l’oportunitat de revisar dades, replantejar conceptes i projectar algunes tendències del model menorquí de Reserva de Biosfera.

Les conclusions d’aquests jornades declaraven que no s’havien produït canvis significatius en les tendències que configuren la situació ambiental de Menorca i que aquestes tendències anaven en  contradicció amb els principis de la Reserva. S’explicitava en les conclusions que el consum de territori, l’increment del consum d’energia no renovable, el consum creixent d’aigua, l’increment de la producció de residus, els impactes ambientals i l’ús desordenat del patrimoni natural i històric, havien seguit augmentant sense que s’hi haguessin establert mesures eficaces per moderar aquelles tendències.

D’altra banda, s’indiquen efectes positius de la declaració, com són el debat social i polític i el foment de la investigació i seguiment, pero alhora es destaca el deteriorament que es sentia en el consens social i polític imprescindible per l’avançament del projecte Reserva.

El resum de les ponències es va publicar en un llibre anomenat Jornades de la Reserva de Biosfera de Menorca.

 

 

Back To Top