skip to Main Content

Xerrada de divulgació sobre la importància dels insectes pol·linitzadors

La xerrada inclourà la projecció del documental Bee or not to be‘. Un món sense pol·linitzadors?, que aborda les causes del declivi dels insectes pol·linitzadors i com remeiar aquesta pèrdua de biodiversitat?

L’Institut Menorquí d’Estudi, a la seva seu, acollirà el pròxim 27 de novembre a les 19h. la Xerrada de divulgació sobre la importància dels insectes pol·linitzadors, impulsada pel Laboratori d’Ecologia Terrestre de l’IMEDEA (UIB-CSIC) amb col·laboració amb l’OBSAM i que té per objecte crear consciència de la necessitat apressant de conservar i propiciar els hàbitats d’aquests insectes, així com del crucial paper que aquests insectes compleixen en els agrosistemes i en la producció d’aliments.

D’interès complementari al treball sobre biodiversitat que tant l’OBSAM com l’IME duen a terme, la xerrada pretén involucrar a la ciutadania i als diferents sectors de la societat menorquina, incloent-hi agricultors i apicultors, que vulguin conèixer més de prop la realitat dels insectes pol·linitzadors a Menorca, els seus diferents grups i com diferenciar-los.

Rafel Beltran Mas i Sandra Hervías Parejo seran els responsables de la xerrada i d’una interessant vesprada que inclourà la projecció del documental ‘Bee or not to be‘. Aquesta cinta, de recent estrena, oferirà als assistents més eines per comprendre les causes de l’actual crisi que travessen els insectes pol·linitzadors i les conseqüències en la pèrdua de biodiversitat, així com mesures de conservació per mitigar aquesta pèrdua.

Des de l’IME i l’Obsam es vol contribuir a generar una major presa de consciència respecte a la importància d’aquests insectes i el paper fonamental que compleixen en la resiliència dels ecosistemes i cultius de l’illa de cara als reptes als quals hem de fer front actualment i en un futur pròxim.

La xerrada s’emmarca en el projecte europeu Life 4 Pollinators, enfocat a l’educació ambiental i a la divulgació sobre els insectes pol·linitzadors de la Mediterrània, i serà gratuïta. Per motius d’aforament es recomana inscripció prèvia a través de l’adreça electrònica adm.ime@cime.es o al telèfon 971351500.

La xerrada es pot seguir en directe al canal del youtube de l’IME.

Xerrada
Documental

 

 

Amb qui ho vols compartir?
Back To Top